4 tips om productiever te worden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Het is ons allen welbekend, je hebt genoeg te doen als het gaat om de uitdagende job die je op dit moment hebt. Je moet thuis namelijk ook nog het een en ander doen voor deze baan. Daarnaast heb je nog een scriptie die afgerond dient te worden. Aan het eind van de dag is er namelijk ook nog die ene vriendin waar u naar toe wilt. Ja dit roept al drukte op. Hoe kan iemand nu productiever worden? In dit artikel gaan we aan de hand van praktische tips kijken hoe u uw productiviteit kunt verhogen.

Tijdvak

U zult wellicht al een agenda gebruiken of een stuk papier waar u uw taken allemaal op noteert en deze uiteraard probeert af te werken. Om wat meer urgentie of noodzaak in uw hoofd te creëren kunt u gebruik maken van tijdvakken. Stel bijvoorbeeld voor taak of opdracht A 1,5 uur in. Voor taak B bijvoorbeeld 1 uur. U zult merken dat u (of onbewust) meer vaart achter de zaak zet. Dit merk ik in ieder geval wel.

Pauze

Voor mij zelf een valkuil aangezien ik de neiging om gewoon door te gaan, maar het is heel goed om bijvoorbeeld even een half uur of een uurtje een pauze te nemen. Ga dan even een wandeling doen, iets kijken dat u leuk vind of haal even een broodje. U zult merken dat u hier productiever van wordt op het moment dat u er weer voor gaat zitten. Neem deze pauze mee in uw planning. U zult merken dat u hier een stuk productiever van wordt. Voor een betere verantwoording van de pauze, bekijkt u dit artikel.

Opruimen

Werkt u in een rommelige kamer? Ruim de zaak eens op. Zelf kan ik niet werken op een plek waar erg veel rommel is. Alles dient opgeruimd te zijn en netjes (wat netjes en opgeruimd is kunnen de meningen uiteraard over verschillen). Op deze manier ben ik een stuk productiever. U kunt dit altijd eens proberen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor stof op monitoren etc. Een leuk artikel over effectief uw huis opruimen, heb ik hier gevonden.

Nee zeggen

Leer om nee te zeggen tegen mensen. Ik kan me voorstellen dat als u een behoorlijk sociaal leven heeft naast het feit dat u een productief persoon bent met veel verantwoordelijkheden dat dit lastig is. Helemaal als deze groep om u heen weinig verantwoordelijkheden heeft en als het ware een soort lang leve de lol bestaan heeft. Leer om nee te zeggen en u zult merken dat u overgaat op uw werk.

Tot zover dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.