4 tips voor meer zelfvertrouwen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mensen laten veel kansen liggen wanneer er weinig zelfvertrouwen in het spel is. Misschien heeft u wel eens van het spreukje “what whould you do when you had no fear”. Deze leus zet mij toch aan het denken. Het nodigt uit om te gaan voor het maximaal haalbare in het leven. Het zal lastig zijn om dit te triggeren in een blogbericht, ik ga u echter wel vier tips geven waar u meer zelfvertrouwen uit kunt putten.

Exploiteer uw talent

Ieder mens (wellicht heb u het nog niet ontdekt) heeft unieke talenten. U bent goed in iets waar uw omgeving bijvoorbeeld helemaal niets mee heeft. Zorg ervoor dat u structureel dit talent gebruikt, ook al is het simpelweg een hobby. Door dit talent verder te ontwikkelen zult u hier plezier en vertrouwen uithalen. Voor meer informatie over het ontplooien van uw talent, kunt u hier eens kijken.

Ga over de grens

Deze tweede tip is een beetje voor de hand liggend. De tip is namelijk om simpelweg gewoon uw angsten te ondergaan. Doe dat spannende telefoontje, spreek die “enge” persoon aan of doe die gekke stunt in het openbaar die u zou graag wou doen. Door het simpelweg te ondergaan zult u merken dat deze dingen helemaal niet zo eng zijn als ze in eerste instantie lijken. Hierdoor zal het steeds makkelijker worden.

Boeken

Boeken lezen in het algemeen is erg belangrijk, maar een goede tip als het gaat om het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, is het lezen van boeken over zelfhulp, zelfvertrouwen of zelfontwikkeling. De kracht van deze boeken is dat u uzelf gaat bekijken vanuit een ander perspectief dat u nooit gedaan had zonder het boek.

Kleding

Een tip die u wellicht nog niet eerder gehoord heeft, is het dragen van kleding dat u zelfvertrouwen geeft. Een bekende leus is “Kleren maken de man”. Vind u het fijn om er netjes bij te lopen? Doe dit dan. Stiekem geeft dit u een heel fijn gevoel en dit zorgt weer een gezonde portie zelfvertrouwen.

Voor meer tips als het gaat om zelfvertrouwen, bekijkt u dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.