Alleen zijn, hoe doe je dat?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Alleen zijn

Het onderwerp van vandaag is een van enige importantie. We zitten wat betreft coronamaatregelen wel weer in betere tijden, maar desondanks zullen de effecten van de strenge maatregelen er zijn als het gaat om eenzaamheid en andere psychologische kwalen die mensen daar wellicht aan hebben overgehouden. In dit artikel gaan we kijken hoe u goed alleen kunt zijn. Mijns inziens een van de beste eigenschappen die u kunt bezitten.

Ontstaan

Ik vind het niet onaardig om mijn visie op de zaak weer te geven. Ik woon als 24-jarige student in Groningen en merk dat het niet populair is om “eenzaam” te zijn. Men moet constant berichten krijgen van mensen en elke avond een feestje hebben om het vervolgens weer op een zuipen te zetten. Laat ik u zeggen dat er niets mis mee is om tegen de stroming in te gaan. Ik heb bijvoorbeeld geen ellenlange Whatsapp lijst vol met vrienden, en ik ben er trots op. Een bijkomend feit is uiteraard dat u nooit afhankelijk bent van anderen. U kunt uzelf namelijk nog het meest vertrouwen. Men is daarmee ook in staat om een direct verband te leggen met mensen die bijvoorbeeld langere tijd vrijgezel zijn en in staat zijn om alleen te zijn. Er zijn namelijk mensen die geluk zoeken in partner. Tja, op het moment dat deze persoon weg valt zit u met de gebakken peren. Voor meer voordelen van het alleen zijn, bekijkt u dan dit artikel.

Een ander fenomeen wat ik bijvoorbeeld zie bij jonge mensen in de stad is het zogenaamde fear of missing out. We zijn als de dood om iets te missen. In ons hoofd zijn ook vaak de feestjes waar we niet geweest zijn het leukst. U doet er goed aan u te ontdoen van deze zaken.

Solitaire activiteiten

In onze hedendaagse drukke levens (die overigens altijd al druk zijn geweest) denkt men bij vrije tijd vaak aan sociale activiteiten. Om te leren om alleen te zijn, moet u de knop eens een keer omzetten en dan juist te denken aan solitaire activiteiten. Wanneer u dit doet zult u hier op enig moment steeds meer plezier aan beleven en hier dus ook steeds meer naar verlangen. Uiteraard is een populair item als het gaat om deze solitaire activiteiten het lezen van een boek. Mocht u nu inspiratieloos zijn wat betreft een goed boek, kunt u even kijken naar dit artikel waar ik diverse boeken aanbeveel. Naast deze opties vind ik het zelf erg fijn om dingen te lezen over politiek. Uiteraard wel van auteurs met verstand van zaken.

Een andere activiteit die ik zelf erg prettig vind is het wandelen. Zelf maak ik wel eens een ommetje in de stad. Dit vind ik op zijn tijd leuk en op het moment dat ik een lange tijd achter m’n bureau heb gezeten is het goed om er even uit te gaan. Ik heb toch maar een klein kamertje.

Ik hoop dat u met plezier mijn artikel heeft gelezen. Heeft u nu een suggestie voor een onderwerp schroom u dan niet en stuur u verzoek op de contactpagina.