Alles voor de bühne

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vandaag de dag leven we in een wereld waar veel zaken (zowel op grote als op kleine schaal) hoofdzakelijk voor de bühne gebeuren. Bedrijven of individuen moeten nu simpelweg bij het grote publiek of de directe omgeving er goed op komen. In zekere zin zijn we enorm geïndividualiseerd met elkaar, maar tegelijkertijd vinden we de mening van een ander nog altijd heel belangrijk. Hoe komt dit en hebben we überhaupt nog wel onafhankelijke mensen?

Politiek correct

We zien vandaag de dag verschillende thema’s voorbij komen zoals bijvoorbeeld black lives matter. Allerlei organisaties en commerciële bedrijven voelen zich dan op een bepaalde manier verplicht om een “statement” te maken waarin dan natuurlijk schande wordt gesproken over het desbetreffende onderwerp, in de hoop dat iedereen denkt wat een fantastische firma het bedrijf in kwestie is. Terwijl de situatie achter de schermen heel anders is.

Dit is ook op individueel vlak te zien. Op de “leuke” sociale media veranderd men kaders van profielfoto’s om, maar aan iedereen te laten zien dat men er op die manier over denkt. Over politiek correct gesproken. Echt alles moet en zal voor de bühne. Vandaag de dag kennen we ook de term “woke”. Daar kunt u hier meer over lezen.

Status

Dit gaat echter alleen nog maar om het politiek correcte element. Als u kijkt in uw directe omgeving dan spelen sociale aspecten een enorme rol bij sommige individuen. Zo vinden veel jonge mannen het belangrijk dat er een auto gereden wordt met een zekere decadentie. Denk bijvoorbeeld aan Audi, BMW of Mercedes. Meeste van deze personen geven aan gek te zijn met auto’s en het helemaal geweldig te vinden. In de meeste gevallen is het echter om even lekker indruk te maken op de omgeving. Het is allemaal onzin.

Hier haal ik het voorbeeld van de auto aan, in studentenland is het ook allemaal vrij kinderachtig en onzeker. Zo zijn er de bekende huisfeestjes waar verscheidende mensen elkaar voor het eerst ontmoeten. Er wordt van alles uit de kast gehaald om indruk op elkaar te maken. Onder aan de streep is er vrijwel niemand die serieus iets te melden heeft of iets bereikt heeft. Daarom wordt er nog wel eens met de studie gepronkt, wat in zekere zin ook een beetje flauwekul is.

Tot zover deze positieve noot over de alles voor de bühne mentaliteit die vandaag de dag heerst. Een lichtelijk ergernisje van mij en daarom dit artikel. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan eens deze pagina. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.