Hoe ontwikkel ik ambitie?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een belangrijke eigenschap in onze maatschappij is het hebben van ambitie. De meeste mensen die het op een bepaalde manier goed gedaan hebben in het leven bezitten allemaal (of bezaten) gezonde ambitie. Denk aan ondernemers, mensen in topfuncties in het bedrijfsleven maar ook fanatieke sportmensen of artistiekelingen. In dit artikel gaan we kijken naar het begrip ambitie en welke stappen u eventueel kan zetten om ambitie te ontwikkelen. Ook geef ik wederom mijn kijk op ambitie en wat men er aan kan doen.

Ambitie

Van niets naar iets

Zelf ben ik iemand die op iets jongere leeftijd niets maar dan ook helemaal niets ondernam. Ik zat alleen maar te gamen, had weinig sociale contacten en had ook 0,0 drive om ook maar iets te doen met mijn leven. Gaandeweg ging ik mij verdiepen in iets wat ik enorm leuk vond en hier is uiteindelijk een onderneming uit ontstaan. Vervolgens ontstond er een enorme drive in mij dat vervolgens doorvloeide naar andere facetten in mijn leven. Het huishouden is altijd pico bello voor elkaar en kijkend naar school is er ook een enorme drang om de zaak af te ronden.

Hoe creëer ik ambitie?

Uiteraard heb ik geen handboek die u kunt doorlopen waarmee u gegarandeerd meer ambitie gaat krijgen. Dit heb ik natuurlijk niet. Ik kan wel even mijn licht laten schijnen op de dingen waarvan ik denk dat ze eventueel kunnen bijdragen. Een ietwat controversieel en een bijzonder idee misschien dat ik nu ga aankondigen. Deze is voor de jonge mannen. Probeer eens om een maand lang aan onthouding te doen. Ik bedoel dan geen onthouding van drank of drugs, maar seks en masturbatie. Ik weet ook niet wat het is (dit is ook niet met voldoende bewijs onderzocht) maar dit geeft mij een enorme motivatie. Misschien is het wel placebo, maar het werkt wel. Probeer het eens en sta stil bij uw bevindingen met een boekje bijvoorbeeld. Op deze website wordt hier meer over verteld.

Een manier om ambitie te kweken kan het stapsgewijs verbeteren van uw hobby of specifieke talenten. Stel dat u een goede spreker bent, daag uzelf uit en ga spreken voor groepen. Bent u goed in gitaar spelen en is het een hobby van u? Daag uzelf uit om een bepaald nummer te kunnen spelen. Dergelijke tutorials zijn ongetwijfeld op YouTube te vinden. Carrièretijger heeft een leuk stuk over ambitie.

Tot zover dit korte relaas over ambitie. Mocht u ideeen hebben voor een volgend artikel hou ik me graag aanbevolen op de contactpagina.