Bewust met geld omgaan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel gaan we het hebben over geld. Dit doe ik door te kijken naar de gemiddelde houding van mensen in de samenleving tegenover geld en de houding van mij. Ik heb gemerkt dat deze toch enigszins afwijkt van de goegemeente. Daarom vind ik het leuk om hier even dieper op in te gaan. Dit wijst er maar weer eens op dat u vooral uw eigen weg moet gaan.

Bewust met geld omgaan

Snel rijk worden

Wat ik vooral in mijn omgeving zie zijn hele gretige mensen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de hele Crypto hype. Op het moment dat deze in januari 2021 op zijn hoogtepunt liep, was vrijwel iedereen in de ban van Bitcoin. Dit illustreert de opvatting die ik in het algemeen over de mens heb: een gretig dier die liever de lusten heeft dan de lasten.

Het is ook wel een beetje gekomen de laatste paar decennia. Kijkt u eens naar de markt: er komen allemaal producten die ons leven makkelijker en makkelijker maken, ouders worden makkelijker in de opvoeding en in het onderwijs is het kind centraal komen te staan. Allemaal aspecten waaraan u kunt zien dat de mens langzamerhand een ongedisciplineerd, lui wezen aan het worden is die alleen maar plezier wil en gemak. Hier is een interessant artikel van iemand die over dit fenomeen schrijft.

Langzaam vooruit

Kijkend naar financiën pak ik het rustig en consistent aan. Een vast bedrag sparen iedere maand en aan de kant zetten. Hard werken op het moment dat ik iets wil bereiken en accepteren dat het leven niet altijd een lolletje is. Het is niet allemaal lachen, gieren of brullen. Ik merk daarmee een groot contrast met bepaalde mensen in mijn omgeving.

Vaak hebben mensen nog wel ambities om de inkomsten te verhogen. Echter is het ook van belang om eens aan de kostenkant te kijken. Stel u voor: u ambieert een functie hoger waar u netto € 300 per maand meer aan overhoudt. Voor hetzelfde geldt bent u ook in staat om deze € 300 per maand structureel te besparen als u op uw uitgaven let. Zo zit u financieel gezien al op gelijke voet, maar zonder de extra verantwoordelijkheden van de andere job. Een hele nuttige kijk op de zaak al zeg ik het zelf. Op het moment dat mensen dit doen wordt het helemaal geen probleem. Honger lijden is in Nederland niet nodig. Als het aankomt op bewust omgaan met geld, is hier een goed artikel met bruikbare tips.

Tot zover deze korte blik op mijn opvatting van de gemiddelde mens vandaag de dag en in een notendop mijn visie op doelen bereiken en geld. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe dit gerust op de contactpagina.