De basis van het plezier hebben

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
De basis van het plezier hebben

Met alle dingen die we vandaag de dag doen vinden we het belangrijk dat we er plezier in hebben (althans dat is wat we allemaal zeggen). Ik heb af en toe wel eens het idee gehad dat het plezier soms ontbrak in de dingen die ik ondernam. Zij het bijvoorbeeld wat betreft werk maar ook sport of hobby. In dit artikel gaan we kijken waar het plezier van bepaalde zaken voor ons als mens zit. Ook geef ik uiteraard mijn mening aangaande dit onderwerp.

Werk of hobby?

Ik krijg nog wel eens de indruk dat veel mensen die een baan hebben waar ze enorm veel plezier in hebben, een hobby vaak wel eens afwezig is. Tegelijkertijd hebben mensen die minder lol hebben in hun werk hier een leuke hobby of sport tegenover hebben staan om zo hun dosis plezier uit het dagelijks leven te kunnen halen. Dit is althans mijn indruk in mijn directe omgeving. Laten we eens kijken wat de cijfers zeggen.

Volgens dit artikel van de MKB service desk vind 70% van de werknemers in het MKB baan niet leuk. Een behoorlijk gegeven wat ik dan ook weer niet had gedacht.

Dit artikel stelt dat 15% van de Nederlanders geen hobby heeft. Dit is toch betrekkelijk weinig en laat toch zien dat veel mensen naar alle waarschijnlijkheid toch een vorm van plezier zoeken en vinden mocht het op het werk minder leuk zijn. Ieder mens heeft toch zijn of haar portie plezier nodig.

Een vol hoofd en plezier

Wat ik zelf merk op het moment dat ik met mijn werk minder plezier ervaar, komt dat (als ik er even goed bij stil sta) omdat ik mijn hoofd simpelweg te vol heb. Kortom, ik maak me te veel zorgen. Op het moment dat ik ga relativeren en mezelf als het ware dwing om even rustig aan te doen en te zien dat het volstrekt onnodig is dat ik me zorgen maak. Op het moment dat ik me dit realiseer komt er geleidelijk aan weer plezier terug in het werk.

Hoe ziet dit er voor u uit? Heeft u een suggestie voor een artikel? Ik hoor het graag van u. Op de contactpagina kunt u een dergelijk verzoek doen. Ik wens u een fijne dag.