De beste bespaartips

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel volgen de beste (althans dat is mijn mening :D) bespaartips die iedereen zou kunnen toepassen. Zelf vind ik dat ik aardig recht van spreken heb als het gaat om deze tips aangezien ik wel als een krent beschouwd kan worden. Ik ben erg bewust met geld bezig en ben altijd aan het kijken waar ik eventueel geld zou kunnen besparen. Ik geef niks om weelde of luxe, laat staan status. Vermogensgroei is ook iets waar ik me mee bezig houd. Om hier meer over te lezen kunt u eens kijken naar het artikel (Beleggen in aandelen) dat ik daar over geschreven heb. Nu volgen de beste bespaartips naar mijn mening.

Leven met minder

Het is belangrijk om te leren niet op al te grote voet te willen leven. Zorg dat u tevreden bent met minder. Leer om een goed boek te lezen en alleen te zijn. Leer om een boterham te eten. Op deze manier zult u in de lange termijn simpelweg minder geld gaan besteedden aan sociale dingen of dure etentjes. Dit kan soms al voor twee tientjes bij wijze van spreken, maar na verloop van tijd kan dit enorm oplopen. Lang genoeg besparen op dit soort zaken kan een hoop geld schelen op bijvoorbeeld jaarbasis. Op het moment dat u dan ook nog verstandig omgaat met dit geld verdient u nog meer aan uw besparingen. U kunt bijvoorbeeld beginnen in de vorm van minder spullen. U leest daar meer over in dit artikel.

Bedrijf

U moet uzelf als bedrijf gaan zien. Men is gauw geneigd om op maandbasis nog wel eens te bekijken wat de inkomsten en de uitgaven zijn. Uiteraard is dat een hele goede zaak. Het is echter nog beter om uzelf te zien als bedrijf. Kijk wat er per jaar in komt en uit gaat. Het streven is dan net als een bedrijf om ieder jaar meer over te houden. Dit maakt de zaak een competitief spelletje wat erg goed is voor u uiteindelijke financiële situatie.

De standaard

Aansluitend op een punt dat in de eerste tip al gegeven is, is status. Hier wil ik even verder op inzoomen. Het is echt stuitend wat mensen bereidt zijn aan geld neer te leggen als het gaat om status. Denk bijvoorbeeld aan de buurman die een nieuwe auto koopt, mensen die altijd de duurste meubels kopen en ga zo maar door. Er zijn legio voorbeelden te noemen. Op het moment dat u zich hier volledig aan onttrekt, kunt u veel meer vermogen opbouwen dan “de standaard” Nederlander. Dit vermogen kan weer voor rendement zorgen.

Tot zover dit artikel over de beste bespaartips. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina. Voor meer besparingstips die wat praktischer zijn kunt u hier even kijken.