De beste manieren om te ontspannen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
De beste manieren om te ontspannen

Zoals ik al eerder heb aangehaald heeft het een zekere noodzaak om af en toe eens te ontspannen. Gelooft u mij, ik kan dit beamen. Het leek mij daarom zeer relevant om voor de geïnteresseerd lezer een klein overzicht te maken met zaken die mij in elk geval het best helpen om te ontspannen. Hier volgen een aantal suggesties per alinea.

Leer te lezen

Ik kan me enigszins voorstellen dat u bij het lezen van de kop van deze alinea niet gelijk in de polonaise gaat lopen. Lezen is iets wat we namelijk steeds minder gaan doen (boeken in elk geval). Onder jongeren is het lezen van boeken namelijk fors gedaald als we dit artikel van de Volkskrant bekijken.

Echter kan ik beamen dat van tijd tot tijd een boek lezen zeer goed is. U kunt kiezen voor een informatief boek maar dit kan ook rustig een amuserend boek zijn. Zelf heb ik namelijk ook niet altijd veel met lezen gehad. Dit is iets wat men simpelweg moet leren. Ik zou adviseren om het toch eens te proberen. Kies een boek wat u leuk lijkt om te lezen en begin er simpelweg aan. U zult er enorm ontspannen door raken.

Sport

Opnieuw kruipen u wellicht bij het lezen van deze kop de rillingen over de rug. Laten we dit echter even relativeren door een persoonlijk verhaal van mij te bekijken. Ik heb altijd van kleins af aan karate beoefend. Naarmate ik ouder werd leek het me toch eens weer leuk om karate te gaan proberen. Dit was werkelijk een verademing. Twee keer in de week op dinsdag en vrijdag (welgeteld twee uur per week) zorgde ervoor dat ik op de momenten van training even volledig mijn gedachten kon verzetten. Werkelijk waar geweldig.

Plekken bezoeken

Dit laatste punt is het bezoeken van plekken. Voor mij persoonlijk zit hier nog een kanttekening aan. Ik vind het namelijk erg geruststellend om oude plekken uit mijn jeugd of andere herinnerringen te bezoeken. Dit geeft mij een rustgevend gevoel en zorgt er automatisch voor dat ik zaken ga relativeren. Heel bijzonder eerlijk gezegd.

Slot

Deze drie onderdelen brengen voor mij de meeste rust. Het belangrijkste is dat u en ik onszelf er ook tijd voor gunnen. Voor mijzelf blijft dit soms nog de grootste uitdaging.

Mocht u geen oude jeugdsport of niks hebben met het tegenwoordige fitnessen, dan kan u nog altijd yoga proberen.

Heeft u nog suggesties wat betreft artikelen dan kunt u mij gerust iets sturen middels het contactformulier.