De meest populaire boeken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
De meest populaire boeken. In dit artikel bekijken we dit. Deels speelt mijn mening zeker een rol. Verder komen mijn voorkeuren aan bod.

In een eerder artikel op mijn blog heb ik u al eerder eens verteld dat ik graag mag lezen. Het is daarom ook niet volstrekt onlogisch dat er op een bepaald moment een artikel verschijnt met “de populairste boeken”. Zie daar. In dit artikel komen de meest populaire boeken aller tijden aan bod. Daarnaast laat ik mijn boeken even passeren in combinatie wat mij op dit moment enorm interesseert. Laat ik er ook even bij zeggen dat dit mijn persoonlijke voorkeur is.

Populair en tijdloos

U zult vast niet raar op kijken van de boeken die ik u ga noemen. Wat betreft fictie kunt u denken aan het werk van Tolkien. Met andere woorden: The Lord of the Rings. Dit geweldige fictieve werk die de creativiteit en verbeeldingskracht stimuleert van ieder individu is werkelijk waar naar mijn mening een meesterwerk. Het is natuurlijk wat lastig om te lezen maar zeer indrukwekkend. We moeten hierbij niet vergeten dat Tolkien de basis gelegd heeft voor alle fictieve werken die in de toekomst zouden verschijnen. Denkt u bijvoorbeeld aan “Game of Thrones”. Martin heeft zijn inspiratie puur geput uit Tolkien. Tolkien is onder andere om deze reden een belangrijk figuur in allerlei opzichten. De boeken zijn dan ook enorm populair net als de films.

Een ander fascinerend boek of beter gezegd boekenreeks zijn de werken van J.K Rowling. Het is een fascinerende fantasiewereld wat bijzonder knap is om te bedenken. Net als met The Lord of the Rings is ook voor de Harry Potter reeks een reeks films geproduceerd. Ik heb overigens beide boekenreeksen en filmreeksen gelezen en bekeken. Opvallend is dat succesvolle boeken vrijwel altijd verfilmd worden. Interessante zaak, maar vanzelfsprekend kijkend naar ons kapitalistische klimaat.

Een derde boek die naar mijn idee niet alleen populair is (wat deze drie boeken overigens in elk geval zijn) maar ook verwonderend door mij gelezen is in mijn jongere jaren: The Great Gatsby. Het intrigerende aan dit boek was het complete mysterieuze aan deze man. Overigens is dit boek ook weer verfilmd. De recente documentaire over Jeffrey Epstein deed me terugdenken aan The Great Gatsby gezien het mysterieuze, unheimische gevoel.

De boeken van nu

Aangezien het zojuist genoemde boekenlijstje aangedreven is door onder andere mijn persoonlijke ervaring, zal ik ook mijn huidige boeken interesse met u delen. Op het moment interesseer ik me enorm in politiek en actualiteit. De werken van Maarten van Rossem spreken mij erg in en deze lees ik fanatiek. Op deze manier krijgt u (naar mijn mening) een goede objectieve kijk op de zaak. U leert simpelweg iets. Tegenwoordig hebben Nederlanders namelijk de neiging om de meest ongenuanceerde dingen te zeggen terwijl men er nul verstand van heeft. Op het moment dat men iets zou lezen zou dit de zaak al een stuk verbeteren. Denkt u ook aan het boekje van Tjeenk Willink: “Groter denken, kleiner doen”. Een fijn boekje dat de politiek op dit moment erg goed belicht.

Mocht u eens willen kijken naar een algemeen beste boekenlijstje (die aardig afwijkt van deze lijst) dan kunt u hier even kijken.

Als u nog suggesties hebben wat betreft artikelen dan verwijs ik u met liefde door naar de contactpagina. Fijne dag gewenst!