De verveling domineert

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vandaag de dag zijn er veel mensen die van gekkigheid niet meer weten wat ze doen moeten. Dit is iets wat geldt voor alle leeftijden. Denk aan de Netflix “Binge watchers” die Netflix volledig uitspelen of de gepensioneerde man die zich enorm verveeld thuis. In dit artikel gaan we kijken hoe het nu komt dat verveling vandaag de dag zo’n ding is? In dit artikel gaan we dit nader bekijken.

Vroeger

Vroeger was het zo dat mensen alles moesten doen om te overleven. Men was dan fulltime bezig (7 dagen in de week) om in leven te kunnen blijven omdat er voedsel verzameld, geoogst of gemaakt moest worden. Men hoefde zich in deze tijd niet te vervelen. Er was geen tijd om je te vervelen. Misschien waren vroeger inderdaad bepaalde dingen beter.

Tegenwoordig

Vandaag de dag kennen we in de Westerse wereld een behoorlijke luxe. Mensen werken 40 uur in de week en daarmee kan men prima van leven. In een week zitten 7×24=168 uur. Waarvan er 40 uur gewerkt wordt en gemiddeld 56 uur geslapen wordt. Er is dus een vacuüm van 72 uur voor vrije tijd. Mensen weten vaak niet wat ze hiermee aan moeten. Uit verveling wordt er vaak televisie gekeken op de bank. U zou bijvoorbeeld ook eens een goed boek kunnen lezen een hobby oppakken of een activiteit naast uw werk kiezen met een commerciële inslag. Ik merk dat ik van dat laatste veel energie krijg.

Goed?

Ik denk dat we vandaag de dag erg verwend zijn. Daar komt bij dat overheden best een sociaal randje hebben vandaag de dag. Er wordt veel gedaan voor de burgers terwijl er natuurlijk ooit een tijd was dat iedereen zichzelf simpelweg moest redden. Het is misschien niet verkeerd om daar af en toe eens aan terug te denken.

Tot zover dit artikel “de verveling domineert”. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan eens deze pagina. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.