Hoe ga ik om met geld?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel gaan we het hebben over geld. Wellicht niet in de vorm die u verwacht. Ik ga u namelijk niet voorkauwen hoe u het beste met uw geld om moet gaan. Daar heb ik simpelweg het antwoord niet op. Nee in dit artikel gaan we kijken naar de zorgen of stress kant van geld. Zelf merk ik bijvoorbeeld een bepaalde druk als 24-jarige als het gaat om het opbouwen van vermogen en het uitgeven van geld.

Mindset

Ik merk het afgelopen jaar een enorme druk als het gaat om carrière en dus ook wat betreft geld. Wat ik daarbij opvallend vindt is dat ik relatief weinig artikelen lees van gelijkgestemden. Normaal gesproken is het natuurlijk zo dat u absoluut geen zonderling bent als u zich voelt zoals u zich voelt. Ik zie en hoor hier echter weinig van en ik heb ook de indruk dat bij de studenten om mij heen (ik ben woonachtig in Groningen) deze druk niet echt speelt aangezien de meesten vooral ontspanning zoeken. Ik lees echter wel artikelen in algemene zin over dit onderwerp.

Deze druk ervaar ik als zeer beklemmend en haalt voor mij het plezier uit het leven. Alles wordt een moetje en je geniet minder van dingen. Ik ben me hier gelukkig bewust van geworden en probeer wat rustiger aan te doen.

Relativering

Zoals meermaals al eens gezegd over meerdere onderwerpen die al gepasseerd zijn op dit blog, is een bepaalde relativering hier ook geboden. Ambitie speelt bij mij ook een rol in het ontstaan van deze negatieve mindset. Het is daarom belangrijk om geen slaaf van je eigen ambitie te worden. Soms even relativeren en bij dingen stil staan. Het komt goed. Pak soms even ontspanning en laat het even gaan.

Wat mij hierin ook helpt is het nadenken over een minimalistisch bestaan. Deze negatieve mindset komt ook vanwege het feit dat we als mensen allemaal de mooiste dingen willen hebben, indruk maken op mensen en steeds meer bezitten. Op het moment dat je nadenkt over het minimalistische en daardoor gaat denken: hoeveel heb ik nu eigenlijk nodig? Dit helpt enorm en op deze manier kunt u zich onttrekken aan deze race die we als mensen voeren.

Heeft u nu een suggestie voor een artikel? Schroom u dan niet! Ga naar de contactpagina en laat een verzoek achter. Bedankt voor het lezen en ik wens u een fijne dag!