De route naar geluk

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

We hebben natuurlijk (en daar zitten we nog steeds in overigens) een coronacrisis in Nederland. Wat ik merk in studentenstad Groningen (en wat overigens ook veel in het nieuws is) is dat diverse studenten ongelukkig zijn. Ze zijn eenzaam en vervelen zich. Een vervelende zaak die mijns inziens onnodig is. In dit artikel praat ik over mijn blik op geluk en wat in mijn optiek helpt.

Geluk

Omstandigheden

Het is belangrijk dat men zich realiseert dat geluk simpelweg een moment opname is. We voelen ons op een bepaald moment gelukkig wat betreft onze levensomstandigheden op dat moment. Dit kan in de kleine dingen zitten. Maar heel nuchter bekeken kan iemand vaststellen dat op het moment dat u dus niet tevreden bent over uw huidige levensomstandigheden, u hier iets aan moet veranderen. Op het moment dat men dit realiseert is er ook verandering mogelijk.

In een dergelijk geval (heb ik ook wel eens meegemaakt) helpt het voor mij heel erg om de redenen waarom ik niet tevreden ben over mijn huidige situatie allemaal op papier te zetten. Vervolgens ga ik kijken naar wat ik hieraan kan doen om deze situatie te verbeteren. Dit geeft perspectief en ik geloof dat aanpakken zoals de titel aangeeft de weg plaveit naar geluk. Meer over geluk? Lees het hier.

Doelen

Aansluitend op de vorige alinea is het belangrijk om iets te doen in het leven waardoor u leven betekenis krijgt. Ik spreek weleens met mensen (jonge mensen) die dan zeggen helemaal geen doel in het leven te hebben en ook geen flauw idee hebben wat dat dan zou moeten zijn. Ieder mens heeft hobby’s. Dit is iets waar men dan zou moeten beginnen. Daarnaast de vraag stellen: wat zou ik in de toekomst willen doen? Wil ik iets opbouwen? Wil ik klaarstaan voor de medemens? Op het moment dat oriëntatie plaatsvind ontstaat er in mijn optiek ook al een beetje geluk.

Kortom, kom van u kont af en ga aanpakken. Bijna alle mensen met een agenda hebben zingeving en vaak geluk. Lees hier meer over in dit artikel.

Heeft u een suggestie voor een dergelijk artikel? Ik hou me graag aanbevolen! U kunt een suggestie insturen via de contactpagina.