Hoe depressie overwinnen?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In tijde van de coronacrisis is er regelmatig opspraak ontstaan over eenzaamheid en de inperking van vrijheden onder de bevolking. Voor mij was het persoonlijk een opstap om me volledig te focussen op mijn werk waardoor ik soms een beetje een overwerkt gevoel kreeg. Naast het feit dat dit een oorzaak van een depressie kan zijn speelt eenzaamheid en isolatie natuurlijk ook een grote rol in dit verschijnsel. In dit artikel gaan we eens kijken wat er concreet aan gedaan kan worden.

Ontspanning

Wat ik zelf persoonlijk heel erg moeilijk vind, is het actief op zoek gaan naar ontspanning. Je verplicht jezelf in feite om te ontspannen door concrete gaten in de planning te laten vallen of door bijvoorbeeld bewust bepaalde activiteiten te gaan ondernemen. Hierdoor leer je in feite om af en toe rust te pakken en langzaam leer je weer te ontspannen. In dit artikel meer uitleg over hoe een depressie overwinnen.

Voldoende

Leer jezelf om te zeggen dat je al goed bezig bent. Als het bijvoorbeeld gaat om een enorme druk op jezelf leggen waardoor je depressief bent, is het heel goed om af en toe stil te staan bij het feit dat je al heel goed bezig bent. Het kan ook heel erg helpen als iemand anders dit tegen je zegt.

Opschrijven

Depressiviteit hangt vrijwel altijd samen met bepaalde gedachtes. Het is daarom goed (zoals overigens bijna altijd) om deze gedachtes uit te spreken of simpelweg voor jezelf op te schrijven. Op deze manier neem je zogenaamd “afscheid” van je negatieve gedachtes.

Sociale contacten

Het is goed om voor zover het kan zoveel mogelijk sociale contacten te onderhouden. Zelfs wanneer dit in het begin wellicht iets te geforceerd lijkt. Op den duur ga je juist deze contacten waarderen en merk je dat je dit juist fijn vindt.

Tot zover het artikel hoe depressie overwinnen. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan eens deze pagina. Heb je een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.