Hoe je humeur verbeteren

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Voor u wellicht erg herkenbaar: u bent op sommige dagen nogal humeurig. Beter gezegd enorm narig of zelfs boos op alles. Dit kunnen we bestempelen als een destructieve houding die voor u omgeving als voor uzelf bijzonder onplezierig is. Desondanks kunt u het niet laten. Uw schrijver van dienst lijdt helaas ook aan dit kwaaltje. Erg vervelend, maar wat kunnen we er nu precies aan doen? In dit artikel gaan we kijken welke stappen u in elk geval zou kunnen ondernemen om wat beter te pas te zijn.

Uitzoomen

U bent een spil op deze enorme aardkloot. U wordt vergezeld door 7 miljard zielen (en counting). Als Europeaan mag u bijvoorbeeld best blij zijn dat u aan deze kant van de wereld woont in plaats van het dictatoriale China of de armoe die men kent in Afrika. Door uit te zoomen plaatst u uw eigen situatie in perspectief door zaken te vergelijken en dit kan helpen humeur verbeteren.

Reflecteren

Gefrustreerd over carrière zaken? Ongetwijfeld zult u wel enige voortgang geboekt hebben. Reflecteer hier dan op en veronderstel dat het best wel goed gaat. Dit zal u een gevoel van rust geven. Persoonlijk heb ik ook veel last van prestatiedruk en veel “moeten”. Af en toe eens reflecteren kan dan enorm helpen.

Sport

Er zijn wellicht onderzoeken die vaststellen dat sporten goed is voor gezondheid, humeur etc. Ik constateer dat hier helemaal geen onderzoek voor nodig is. U zult zelf ervaren dat wanneer u regelmatig sport u simpelweg beter in uw vel zit. Probeer het maar eens. Jawel, toch nog even een link van een artikel naar het bewijs dat sporten inderdaad bevorderlijk is voor uw humeur.

Slapen

Gedisciplineerd zijn is kennelijk een vereiste wil u structureel een beetje goed in uw vel zitten en een aardig humeur hebben. Voldoende slaap is namelijk key. Ik merk zelf ook wanneer ik niet veel geslapen heb (dit komt nog wel eens voor) ik ook minder te genieten ben. Op het moment dat ik goed slaap ben ik uiteraard voor iedereen een engeltje.

Tot zover dit artikel over humeur verbeteren. Voor meer leesvoer wat betreft dit onderwerp, kunt u dit artikel bekijken. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.