Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel gaan we het hebben over lef. Lef is namelijk een eigenschap die vrij uniek is (mijns inziens) en die ik niet vaak zie in mijn omgeving. Lef hebben betekent namelijk vaak angsten negeren en datgene doen wat enorm spannend of dus eng kan zijn. Omdat veel mensen hier huiverig voor zijn is het ook logisch om te concluderen dat mensen die wel lef hebben meer bereiken dan mensen die dit niet doen. In dit artikel een aantal punten waarom succes bijdraagt aan geluk en succes.

Zelfvoldaan

Op het moment dat u zich waagt aan iets spannends en dus lef toont, is dit op het moment zelf spannend. Het gevolg is echter dat ongeacht de consequentie van de baldadige actie u een zelfvoldaan gevoel zult ervaren omdat u uit uw comfortzone getreden bent. Op wat voor manier we de zaak ook bekijken er zitten dus hoe dan ook voordelen aan het tonen van lef.

Stappen

Zoals in de inleiding al aangegeven werd is er meer te behalen voor degene die lef toont. Denkt u bijvoorbeeld aan een gesprek over een salarisverhoging. U kunt bijvoorbeeld rustig hier een vrijblijvend gesprek met uw baas over voeren. Dit doen mensen vrijwel nooit. Terwijl, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Misschien loopt u een blauwtje. Dit moet u dan op zijn zachtst gezegd “relativeren”. U kunt er dus alleen maar beter van worden. Uiteraard wordt dit voor de persoon die gebonden is aan een CAO met een schaal een lastiger verhaal, maar niet onmogelijk.

Ondernemen

Succesvolle mensen worden vaak gelinkt aan ondernemers die een aardig bedrijf opgezet hebben. Ik denk dat dit voor een aardig gedeelte klopt. Wat deze ondernemers (die als succesvol worden bestempeld) gemeen hebben is een behoorlijke portie lef. Deze mensen zijn een bepaalde droom achterna gaan jagen die eng en onzeker was om te verwezenlijken. Doordat deze mensen lef hebben getoond is een dergelijk bedrijf neergezet. Als succesvolle ondernemer is deze eigenschap in elk geval een pre. Mocht u het hebben van lef of moed nu willen ontwikkelen, dan kunt u eens een kijkje nemen op deze website. Het kweken van zelfvertrouwen kan ook enorm helpen op dit gebied. Voor meer informatie hierover kunt u eens kijken naar het artikel dat ik daarover geschreven heb.

Tot zover dit artikel over het hebben van lef en de bijdrage aan geluk en succes. Wilt u meer lezen over dit onderwerp of een test doen om te kijken of u lef heeft? Bekijkt u dan eens dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.