Hoe mensen ontmoeten

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In de alledaagse ontmoeting van bijvoorbeeld twee personen (gegeven dat deze elkaar voor het eerst spreken) is een behoorlijke ontwikkeling ontstaan de afgelopen twee decennia. Waar vroeger mensen elkaar alleen in het echt voor het eerst woorden met elkaar konden uitwisselen. Vandaag is men in staat om via allerlei kanalen voor het eerst met nieuwe mensen in contact te komen. Heel opmerkelijk natuurlijk. In dit artikel gaan we dit eens nader uit de doeken doen.

Vroeger alles beter?

Ik heb het wel eens met vaders en moeders besproken. Dat ging dan specifiek over de jaren 80. Vaders vertelde dat een leuke meid die dan gespot werd pas over een week op de zaterdagavond pas weer gezien kon worden. Het was veel lastiger om contact te leggen. Ook hoorde ik dat er slechts een huistelefoon was die centraal in het huis was. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Het was dan ook ongebruikelijk om het liefje te bellen aangezien vaders of moeders vaak gedeeltes van het gesprek mee konden krijgen. Toch een beetje ongemakkelijk misschien. De anticipatie naar het moment lijkt mij eerlijk gezegd wel een stuk groter. Misschien dat dit vroeger veel beter was? In dit artikel (eerste alinea) is ook nog iets te lezen over contact tussen mensen in vroegere tijden.

De digitalisering van nu

Zoals in de inleiding al even naar voren kwam, is het (zoals u weet) vandaag de dag heel anders. Mensen kunnen elkaar ontmoeten middels datingapps waar via een bepaalde handeling aangegeven kan worden of iemand in de smaak valt. Op het moment dat beide partijen dit vinden is het mogelijk om met elkaar te praten. Vervolgens wordt er een afspraak geregeld. De praktijk leert dat dit vaak alleen gaat om een beetje lusten botvieren. In enkele gevallen ontstaan er relaties. Zelf heb ik dit ook wel eens geprobeerd, maar ik stelde al gauw vast dat dit niets voor mij is. Hier een interessant artikel over hoe contact tussen mensen er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Tot zover dit artikel over ontmoetingen toen en nu. Over de hele linie vind ik het geen goede ontwikkeling en geef ik de voorkeur aan de situatie van de jaren 80. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.