Hoe niet ongemakkelijk zijn

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U kent net als ik dat moment dat u voor het eerst een optreden (zij het spreken of daadwerkelijk zingen of een toneelstuk) moet houden voor een groep mensen. Alleen al de gedachte aan het daadwerkelijke moment geeft u wat kriebels in de buik. Op jongere leeftijd voor iedereen eng. Voor een aantal mensen blijft dit echter een gruwel. In dit artikel gaan we kijken hoe u niet (of minder) ongemakkelijke gevoelens ervaart wanneer u iets spannends gaat ondernemen. We gaan eens kijken hoe u niet ongemakkelijk kunt zijn.

U bent de beste

Voorafgaand aan het hele gebeuren (of wat u dan ook moge gaan doen) dient u er voor te zorgen dat u een 100% overtuiging heeft dat u de beste bent. Dit zorgt er onbewust voor dat u beter presteert en minder zenuwslopende spanning ervaart. Maximaal een keer gezonde spanning die simpelweg goed is. Denkt u maar eens aan de narcistische, egoïstische mensen van deze wereld. Deze groep is nooit zenuwachtig voor een bepaald optreden. Dit komt omdat er een ongelofelijk geloof is in de persoon zelf. Als u dit u zelf aanleert of dwingt, zult u hier beetje bij beetje beter in worden. Jezelf de beste vinden begint bij van jezelf te houden. Voor meer hierover kunt u eens naar dit artikel kijken.

Ervaring

Zoals voor de meeste zaken geldt, is de meest voor de hand liggende manier om beter met deze situaties om te gaan ervaring. Door u zelf steeds in ongemakkelijke situaties te manoeuvreren zult u hier steeds beter mee om kunnen gaan. Doe bijvoorbeeld eens gek tegen de caissière aan de kassa of groet een bekende op een hele rare manier. In eerste instantie denkt men “dit is een halve gare”, maar dit is precies datgene waar u schijt aan dient te hebben.

Onzeker

Denkend aan het feit dat u bepaalde dingen spannend vindt, zult u wellicht constateren dat u een onzeker persoon bent. Het feit is, dat iedereen een onzeker persoon is. Niemand is onberispelijk in zijn of haar doen en laten en in zijn of haar prestaties. Realiseert u zich dit goed wanneer u iets spannends gaat ondernemen. Gaat u wel op uw bek? Beken dit dan op een humoristische manier. U zult zien dat veel mensen dit juist enorm kunnen waarderen. Mensen vinden het sympathiek dat u zich dan wat kwetsbaar opstelt. Veel meer mensen ervaren namelijk gevoelens van het ongemakkelijk zijn.

Tot zover dit artikel over hoe u niet ongemakkelijk zou kunnen zijn. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijkt u dan eens dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.