Hoe stop je angst of gedachten?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
angst

Een van de meest doorslaggevende emoties die we kennen is angst. We staan er ongetwijfeld weinig bij stil, maar deze emotie bepaald voor een erg groot gedeelte ons doen en laten. Denkt u er maar eens over na: op het moment dat u geen angst zou voelen, wat zou u dan doen? Waarschijnlijk zullen er diverse dingen naar boven komen die wellicht op uw bucket list staan. Angst kan ons remmen. In dit artikel hebben we het verder over angst met concrete handvatten hoe u wat angsten zou kunnen overwinnen.

Hoe ver gaat onze angst?

Angst kan erg ver gaan en ons leven beïnvloeden. Stelt u zich het volgende scenario voor: u bent enorm ambitieus en geconstateerd dat bedrijven benaderen middels koude acquisitie blijkt te werken en de sleutel is om uw bedrijf te laten groeien. Als u hier angst voor heeft en u moet zichzelf “dwingen” dan zal dit veel moeilijker verlopen. Terwijl op het moment dat u zich kan ontdoen van deze angst doet u gewoon uw werk met waarschijnlijk ook nog meer resultaat. Voor een interessant dokter gerelateerd artikel wat betreft dit onderwerp klik dan hier.

Alle twijfels die u heeft aan het begin van de dag als u bijvoorbeeld in de middag een “spannende” activiteit gepland heeft, zijn onderdeel van angst en bijzonder belemmerend. Op zijn Engels gezegd: “Your mind can be your greatest enemy”. Als u zich kunt ontdoen van allerlei gedachtes die u heeft dan zult u merken dat u veel relaxter bent en ook meer successen boekt. Het is daarom niet voor niks dat mensen bijvoorbeeld mediteren aan het begin van de dag.

Wat te doen met uw angst?

U kunt angst het beste bestrijden door letterlijk het gevecht aan te gaan met uw angsten. Of dit nu spinnen zijn of het geven van een presentatie aan een groot publiek, ga ervoor. Treedt buiten uw comfortzone. Dan zult u angsten overwinnen. Uiteraard kunnen we niet al onze angsten de baas zijn, maar alle beetjes helpen.

Een ander leuk, maar origineel iets om te doen is het lezen van boeken over angst. Zeer educatief en helpt u om de zaak te relativeren. Op deze manier kan het u helpen om in uw dagelijks leven iets meer stil te staan bij angst en het feit dat het vaak complete onzin is waarom u angst heeft.

Heeft u een suggestie voor een artikel? Ik verwijs u graag naar het contactformulier. Fijne dag gewenst!