Hoe vul ik mijn vrije tijd?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een interessant feit is dat we in Nederland (mijns inziens!) relatief veel vrije tijd hebben. We werken met zijn allen het minst aantal uren per week en hoewel men kan discussiëren over de intensiteit van de gewerkte uren is het in ieder geval een feit dat we veel meer thuis zijn dan mensen in andere landen in Europa. Wat doen we met al deze vrije tijd? Voor sommigen nog al een lastige zaak. In dit artikel gaan we dat eens onder de loep nemen.

Niet vanzelfsprekend

Vrije tijd was iets wat helemaal niet vanzelfsprekend was. Op dit moment weten we niet beter maar dit was helemaal niet gebruikelijk. Vrije tijd is namelijk de tijd die men niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten. In primitievere tijden was men genoodzaakt om continue op zoek te gaan voedsel om te overleven. Uiteraard ontwikkelde men zich en doordat men op enig moment steeds verschillende beroepen ging beoefenen en elkaar zo in behoeftes ging voorzien, ontstonden er ook periodes waar men niets te doen had. Hier ontstonden de eerste vormen van vrije tijd. Mensen verdiepten zich in kunst, verkennen enzovoorts.

Geen idee

Zoals al in de inleiding al aangegeven heeft de continue welvaart ons een behoorlijke portie vrije tijd opgeleverd. Wat mij persoonlijk opvalt, is dat veel mensen geen idee hebben hoe deze tijd het beste ingevuld zou kunnen worden. Ik denk dan ook vaak aan het fenomeen “shoppen”. Wat eigenlijk complete flauwekul is. Je verdoet je tijd en je geld. Ieder zijn ding. Ik ga nu een paar opties geven om uw vrije tijd aan te besteden. Ik vond dit artikel nog waar ik wel interessante dingen tussen vond staan.

Geld

Bent u jong? Ga eens kijken naar geld. Dit wil zeggen: ga eens kijken hoe geld, geld kan maken. Op deze manier wordt u geïnspireerd om een centje maandelijks aan de kant te leggen. Geld op de spaarrekening doet niets meer. Ik zou het niet aanraden.

Dit waren ook gelijk mijn tips! 😉

Tot zover dit artikel over vrije tijd. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.