Je eigen weg gaan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Over het algemeen kan men stellen dat iedereen een bepaald pad volgt wat bijna hetzelfde is. In ieders leven zitten hoofdzakelijk elementen die bij iedereen zo zijn. Denk bijvoorbeeld aan de trajecten die we doorlopen als het gaat om school, maar ook bijvoorbeeld als het gaat om keuzes wat betreft wonen, relatie en kinderen. In dit artikel ga ik nader kijken naar deze “mainstream” gang van zaken en laat ik aan de hand van mijn eigen levensstijl zien dat men zich niet geïntimideerd te voelen om een ander pad te kiezen.

Volwassen worden

Als we klein zijn gaat men uiteraard naar de lagere school en vervolgens naar de middelbare school. Op zich zelf zijn dit hele goede ontwikkelingen waar ik absoluut niks op tegen heb. Ik denk zelfs dat het belangrijk is dat dit gebeurd. Vervolgens wordt men ouder en wordt adolescent. Dit is een fase waar ik in elk geval op zoek ging naar wie ik was en nog veel blunders maakte. Bijzondere relaties, bijzondere opvattingen enzovoorts. Op een gegeven moment wordt je iets ouder (ik ben op dit moment 24) en kom je erachter wie je bent en wat je echt daadwerkelijk belangrijk vindt. Ik kan zeggen dat ik dit punt bereikt heb.

Mainstream

Wat vaak te zien is, is dat mensen rond het 25ste levensjaar gaan samenwonen met een partner. Dit cijfer wordt steeds later, maar op dit moment van schrijven (15 oktober, 2021) is dit nog zeker het geval. Een aantal jaar later volgen er dan kinderen. Dit fenomeen gaat gepaard met het afronden van de opleiding rond het 25ste levensjaar waar een baan uit volgt en vervolgens met de nodige promoties blijft men dan in een baan hangen.

Eigen weg

Ik zal u een voorbeeld geven hoe het bijvoorbeeld ook kan. Ik heb voor mijzelf een pad uitgestippeld hoe ik het wil gaan doen. Ik ben 24 jaar en woon in een kleine studentenkamer van 20m² met een eigen keuken. Het bevalt mij prima. Ik kies op dit moment bewust om geen kinderen te krijgen of een partner te nemen. Ik ga op een bepaalde manier met mijn geld om op een zeker moment financieel het goed te kunnen hebben. Dit is een andere weg dan de “gebruikelijke” die we vaak zien. Ik weet echter dat ik me hier gelukkig bij voel. Om er achter te komen wat u graag wil kunt u dit artikel eens bekijken.

Doe wat u zelf wil. Niet iedereen is hetzelfde en is dus geschikt voor dit “mainstream” pad.

Heeft u een suggestie voor een artikel? Stuur uw berichtje op de contactpagina.