Keuzes maken in het leven

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel een ietwat persoonlijker verhaal met als doel aan te geven dat het erg belangrijk is om onszelf te zijn en niet zonder na te denken de kudde achterna te gaan. Ik vertel namelijk in het kort op de levensstijl die ik op dit moment heb en hoe ik tegen het leven aan bepaalde keuzes aan kijk.

Keuzes

Gematigd

Zo heb ik een vrij gematigde levensstijl. Dit wil zeggen dat ik een beetje behoudend ben. Ik laat de teugels niet vieren en ga niet zoals andere studenten bij mij in de stad vijf of zes keer per week op stap (als dat weer kan). Dit geldt natuurlijk ook voor de huisfeestjes en andere partijen. Ik heb ondervonden dat ik heel goed alleen kan zijn en hier geniet ik dan ook van met volle teugen. Soms heb ik bewust helemaal geen zin in vrienden of wat dan ook. Op het moment dat iemand slecht alleen kan zijn lijkt me dit heel vervelend. Ik vind het een van de beste eigenschappen die iemand kan hebben. Aan het eind van de dag kan men zichzelf nog het beste vertrouwen.

Ditzelfde geldt overigens voor het uitgeven van geld. Dit doe ik ook zeer gematigd. Ik zal geen uitgebreide vakantie boeken. Dat zit er simpelweg niet in. Daar komt bij dat ik überhaupt weinig tot niet vrij neem aangezien ik werken erg leuk vindt. Ik zie vandaag de dag een beetje een “de week uitzitten tot het weekend is” mentaliteit dat ik op de radio vervolgens nog eens aangemoedigd zie worden. Dan zegt de dj op vrijdag: “nog een paar uur en dan luiden we eindelijk het weekend in en zit de werkweek erop.” Dit geeft de mentaliteit aan hoe er naar werken wordt gekeken. Ik kan me hier niet in vinden. Op het moment dat iemand hier erg ver in gaat kan dat leiden tot minimalisme. Daar leest u hier meer over.

Het moraal van bovenstaand verhaal is, is dat men vooral altijd zichzelf moet blijven. Als iemand het gevoel heeft met de meute mee te moeten dan is dit totale onzin. Er is niemand die een ander hierop zal attenderen. Dit moet men zelf uitvinden. Maak keuzes waar u zelf achterstaat. Namelijk, de perfecte keuze bestaat niet volgens dit artikel.

Heeft u een suggestie voor een artikel dan hou ik me graag aanbevolen. Gaat u naar de contactpagina.