Kleding wat in de mode is

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ja ja, ook dit “prestigieuze” blog gaat dan toch een artikel wijden aan het begrip mode. Het alledaagse bezigheidje van voornamelijk dames, maar ook waar diverse mannen de nodige aandacht aan besteedden. Zelf heb ik een beetje een conservatieve smaak als het gaat over mode. In dit artikel geef ik de huidige stand van zaken over mode (wat ik om me heen zie in studentenstad Groningen) en vertel ik vol passie over mijn smaak als het gaat om mode.

Then and now

Over het algemeen is de tweedeling in arm en rijk terug te zien in de kleding. Denk bijvoorbeeld aan de adel in het Nederland van de 17de en de 18de eeuw. Behoorlijk monarchaal en prestigieus gekleed om een behoorlijke indruk te maken op de rest van de wereld. De armen kon u simpelweg gelijk herkennen. Ik vind vandaag de dag dat het beeld een beetje vertekend is. Er zijn mensen waar kleding een zo grote betekenis heeft dat deze groep er voor kiest om de rest van de maand op noedels te leven en wel in een duur maatpak te lopen bij wijze van spreken.

Op dit moment

Vandaag de dag zie ik dat de tachtiger jaren stijl een beetje terugkomt. Voornamelijk bij de dames. De vrouwelijke studentes lopen vrolijk met lange pijpjes over de balustrade met truitjes en afgestompte schoenen. Ik heb dan toch de neiging om te denken dat de muziek hierin een rol speelt. Daar is namelijk te zien dat veel artiesten ook een tachtiger jaren stijltje hanteren op dit moment. Maar goed, tot zover deze bijzondere ontwikkeling. Voor de huidige modetrends (mocht u geïnteresseerd zijn) kijkt u dan naar dit artikel.

Mijn smaak

Omdat ik ondernemer ben en dus een beetje representatief voor de dag moet komen als ik op gesprek ga met klanten, hou ik wel van een beetje netjes. Sterker nog, ik hou erg van stijl. De programma’s van Jort Kelder over “Hoe heurt het” in de strak gesneden maatpakken vind ik geweldig. Dit is mijn favoriete kledingstijl. Zo chique als het kan.

Tot zover dit artikel over mode. Heeft u nu een suggestie voor een dergelijk artikel? Neem contact op middels de contactpagina.