Lijstje van beste podcasts

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De meeste mensen (over het algemeen van wat jongere leeftijd) zijn bekend met het luisteren van podcasts. Cijfers laten zien dat de geluisterde minuten steeds toenemen over de hele linie. Het leek mij leuk om een lijstje te maken met de podcasts die ik voornamelijk luister. Hier volgt mijn lijstje.

Maarten van Rossem de podcast

Wat ik leuk vind aan de podcast van Maarten van Rossem is niet simpelweg het feit dat je op historisch vlak en politiek vlak veel van van Rossem leert, maar het geeft ook een ontnuchterende blik op ontwikkelingen van nu en in het verleden. Zo staat Maarten van Rossem bijvoorbeeld bekent om zijn zogenaamde “relativering” van 9/11. Leuk om te luisteren en dus ook heel informatief.

De Jortcast

Jort Kelder heeft op de radio een programma genaamd “dr. Kelder & Co. Gedeeltes van deze uitzending worden samengesteld in “De Jortcast”. Wat ik leuk vind aan deze podcast is dat idem met de podcast van Maarten van Rossem een wat relativerende kijk op de zaak heeft. Vandaag de dag blazen media en sociale media de zaak enorm op en ontstaat er soms veel onrust. Het lijkt me als individu zaak om hier niet wild van te worden. Media moeten hun brood ook verdienen moeten we maar denken.

Goed met Geld

Deze jongens (Bas en Arjan) zijn in 2019 een podcast begonnen over geld. Ze beslaan hier alle soorten van onderwerpen. Vakantie, zakgeld, salaris, beleggen noem het maar op. Wat deze podcast zo krachtig maakt in mijn optiek is het feit dat het zo laagdrempelig is. De meeste mensen weten inmiddels dat het niet nodig is om bijvoorbeeld veel geld te hebben om te beleggen. Bas en Arjan maken dit heel concreet met kleine stapjes zodat iedereen “bewuster” met geld om kan gaan.

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijkt u dan eens dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.