Loslaten wat anderen van u vinden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Loslaten wat anderen van je vinden

In dit artikel wou ik het graag hebben over de mening van anderen en hoe u daar zelf (mijns inziens) mee om zou moeten gaan. Vandaag de dag kennen we in Nederland een sterke toename in de vertrutting als u het mij vraagt. Vandaag de dag ziet u op televisie dat er heisa gemaakt wordt om de kleinste dingen. Mensen zijn nog al gauw op hun tenen getrapt tegenwoordig. In dit artikel gaan we kijken wat u kan doen om schijt te hebben aan de mening van een ander.

We moeten het samen doen

We storen ons over het algemeen in ieder geval aan de grappen van een ander. We worden hier sneller door gekwetst. Schijnbaar ben ik niet de enige die het opvalt. Youp van ’t Hek zegt hier ook iets over in dit artikel.

Het is alsof we elkaar steeds minder gunnen. Dit is uiteraard speculatie, maar mocht dit dicht bij de realiteit komen, dan is dit toch een hele bijzondere zaak. Als Nederland moeten we het namelijk samen doen. Dit land is (zoals bijna overal) afhankelijk van ondernemers en ondernemen betekent samenwerken. Ondernemers zorgen voor de banen in Nederland. Het is dan uiteraard wel makkelijk als we met ons allen een beetje kunnen opschieten met elkaar. Voor een natie met diverse etnische groeperingen is een zekere mate van het vermogen tot incasseren geboden, aangezien een mens van nature een discriminerend wezen is die onderscheid wil maken. Tot zover dit politieke gelul.

Loslaten wat anderen van je vinden

De mening van anderen

Aansluitend op de laatste alinea, mensen hebben graag een oordeel over elkaar klaar. Over het algemeen is deze eerder negatief dan positief. Met dit in acht nemende moet u ook zorgen dat u een enigszins dikke huid krijgt als u deze nog niet heeft. Het vindt plaats, dus degene die hier erg van wakker ligt gaat simpelweg wakker liggen.

Naar mijn eigen kijkende zou ik zeggen: relativeer u kapot. U heeft er werkelijk waar helemaal niets aan om in te zitten over het feit dat Pietje uw shirt raar vindt. Daar schiet u geen bal mee op. Vaak gaat het ook nog gepaard met afgunst bij de desbetreffende personen

Wat ik zou adviseren? Ga dingen doen die u vreselijk ongemakkelijk vindt. Op het moment dat u zich hier toe zet, zult u merken dat u aanzienlijk meer zelfvertrouwen hebt gekregen en tegelijkertijd een broertje dood heeft aan de mening van anderen. Ik kan u zeggen, dat ik zelf ook een broertje dood heb aan de mening van Jantje of Pietje.

Mocht u uw zelfvertrouwen een boost willen geven zodat u tegelijkertijd op den duur ook minder last zult hebben van het besproken fenomeen kan ik dit e-book aanbevelen.

Mocht u nog leuke suggesties hebben wat betreft een onderwerp waar ik mijn visie op los kan laten dan verwijs ik u met alle liefde door naar de contactpagina. Ik wens u een fijne dag.