Minimalistisch leven in Nederland

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Als onderdeel van een artikel in het verleden heb ik het al eens gehad over minimalisme. Niet dat ik uitgebreid wil pleiten voor dit fenomeen of dat ik echt voor eigen parochie preek, maar ik ben desondanks wel van mening dat het niet gek is hier in een apart artikel nog eens aandacht aan te besteden. Onder andere omdat ik onlangs een documentaire op Netflix had gezien die dit fenomeen uitvoerig uit de doeken doet.

Weinig tot niets

In relatie tot het begrip “minimalisme” heb ik in een ander artikel op mijn blog het vooral gehad over minimalisme op financieel gebied. Zorgen dat de maandlasten zo laag mogelijk zijn. Iedereen kan hier uiteraard een eigen reden voor hebben. Minimalisme heeft echter meerdere kanten. Zo kan dit ook zijn het hebben van zo weinig mogelijk spullen. Alleen de spullen die echt noodzakelijk zijn. Wat we vandaag de dag vaak zien is dat we een huis hebben met een bepaalde grootte, waar soms een grote hoeveelheid spullen gestald worden. De zogenaamde “zolder”. Hier gebeurt daadwerkelijk niets mee.

Rust

Nu is het niet per se noodzakelijk om gelijk de hele zolder volledig te ontruimen. Op gelijkmatige manier u ontdoen van deze overbodige spullen zal een grote hoeveelheid rust geven. U kunt bijvoorbeeld beginnen door iedere dag slechts een voorwerp weg te doen die overbodig is. Langzamerhand zult u dan wennen aan het idee van iets wegdoen. Veel mensen vinden het namelijk lastig om spullen weg te doen. Dit is uiteraard ook niet goed. Voor een artikel over dat nog veel meer facetten van minimalisme uit de doeken doet met nog meer bruikbare tips kijkt u dan op deze pagina.

Zelf woon ik als 24-jarige in een studentenwoning van 20 vierkante meter met slechts een eigen keuken. Ik heb gemerkt dat ik met betrekkelijk “weinig” al heel gauw content ben. Voor mij geen overdreven luxe kokeleko.

Tot zover dit artikel over minimalisme. Wellicht heeft het u aan het denken gezet. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doet u gerust een verzoek middels de contactpagina.