Nieuwe coronamaatregelen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tja. Op het moment van schrijven is het 2 november om 20:05. Ik heb zojuist de persconferentie gezien van de minister-president en de minister van volksgezondheid. Kijkend naar de berichtgeving van de laatste periode was het geen verrassing dat er weer een verscherping van de maatregelen komt. Het geweldig mondkapje doet opnieuw intrede. In dit artikel mijn huidige kijk op de corona aanpak en wat ik vind van de houding van de maatschappij wat betreft eventuele nieuwe coronamaatregelen.

Positief

Allereerst vind ik het een super idee dat het merendeel van de Nederlandse bevolking in staat is om fatsoenlijk na te denken. Er is namelijk ongeveer 85% gevaccineerd tegen corona (daadwerkelijk twee prikken). Het aantal personen dat slechts een prik heeft gehad ligt een paar percentages hoger. Uit de berichtgeving blijkt dan ook dat meer dan 80% van de personen die met corona op de IC liggen ongevaccineerd is. Volgens mij zegt dit al genoeg. Voor een uitgebreid rapport aan cijfers, kijkt u op deze pagina.

Onbegrip

Ik heb me namelijk steeds vaker erg verbaasd over een bepaalde groep mensen. De zogenaamde niet gevaccineerden die vatbaar zijn voor verschillende complottheorieën van de meest erg denkbare soort. In het begin (maart 2020) ging ik er vanuit dat er inderdaad een bepaald aantal mensen zouden zijn die het er niet helemaal mee eens waren. Ruim anderhalf jaar en diverse aantoonbare feiten later is de antigroep een waar begrip geworden. Ik snap deze groep echt niet. Waar komt in godsnaam deze enorme achterdocht richting de overheid vandaan? Denkt men nu werkelijk dat de overheid ons wil indammen op een bepaalde manier of dat Bill Gates “Emperor of the World” wordt?

Adagium

Misschien strijk ik u ook wel in de haren bij het lezen van dit artikel. Ik ga slechts uit van een simpel adagium:

“Als we als mensheid geen vertrouwen hebben in de medische wereld, dan kunnen we wel inpakken.”

Dit is gebaseerd op het feit dat de medische wereld de afgelopen 200 jaar enorme stappen heeft gemaakt en samen met de industriële revolutie heeft bijgedragen aan de enorme stijging van de levensverwachting. Dit lijkt me een prima uitgangspunt. Ik kan me dan ook prima vinden in de aanvullende coronamaatregelen. De regering doet haar uiterste best om het aantal slachtoffers (of casualties) zo laag mogelijk te houden.

Tot zover deze ietwat frustrerende uiting na het zien van de persconferentie van vanavond. Heeft u een suggestie voor een dergelijk artikel? Doe een voorstel op de contactpagina.