Onderwerpen om over te discussiëren

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Onderwerpen om over te discussiëren

In dit artikel een onderwerp waar ik in de dagelijkse praktijk regelmatig mee geconfronteerd wordt. Ik ben namelijk iemand die enorm veel van discussiëren houdt. Ik merk echter in mijn omgeving dat mensen niet altijd zitten te wachten op een stevige discussie. In dit artikel gaan we kijken naar het onderwerp discussiëren en waar we zoal over discussiëren.

Taboe

Wat ik merk is dat sommige mensen (met name de wat oudere mensen) niet echt happig zijn om een discussie te voeren. Dit komt omdat er vandaag de dag pittige thema’s leven in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte piet discussie, Black Lives Matter, en de enorme polarisatie die gaande is in de politiek. Op het moment dat iemand stelling neemt in een dergelijke discussie zijn er altijd wel tegenstanders die dan opstaan en daardoor kan in het ergste geval zelfs een conflict ontstaan. Misschien dat mensen hierdoor sneller geneigd zijn om hun mond te houden. Vind u het lastig om uw mening te ventileren en wil u hier iets mee? Kijkt u even naar dit artikel.

Dogmatisch

Het is om deze reden dat ik toch ook wat voorzichtig ben. Ik ben zelf namelijk enorm dogmatisch en principieel als het gaat om standpunten en normen en waarden. Op het moment dat ik een discussie voer met iemand lopen de gemoederen 9 van de 10 keer altijd op. Wat ik daarentegen soms zie is dat mensen zeggen “we moeten elkaars mening wel respecteren”. Ik zie dit een beetje als ontwijkend gedrag. Een strategische manier om de discussie uit de weg te gaan. Elkaar respecteren vind ik namelijk een basisbeginsel. Mensen die uit de jaren zestig of zeventig komen hoor ik wel eens over het feit dat in die tijd alles tegen elkaar gezegd worden. In dat geval verklaard dat wel het verschil kijkend naar de hedendaagse vertrutting. Een ander element waardoor we kunnen zien dat we vandaag de dag allemaal wat makker worden is te zien in dit artikel.

Onderwerpen

Op het moment dat ik bijvoorbeeld met mijn vrienden discussieer gaat het over de meest populaire onderwerpen die andere leeftijdsgenoten ook zullen bespreken met vrienden. Denk aan politiek, de coronacrisis en de liefde. Ik kan hier de meest geweldige gesprekken en/of discussies voeren met vrienden. Ik zou zeggen, gaat u ook eens in gesprek of in discussie met uw kennissen/vrienden. Ik vind het geweldig.

Tot zover dit korte betoog over het onderwerp discussiëren. U ziet vandaag veel discussies dus ik vond dit relevant. We hebben op dit moment nog nooit zoveel praatprogramma’s op de televisie gehad.

Heeft u nu een suggestie voor een artikel? Ik hou me graag aanbevolen. Gaat u naar de contactpagina om uw verzoek in te dienen.