Online yoga voor beginners

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Online yoga voor beginners

In dit artikel wil ik het met u hebben over yoga. Nu zult u allereerst wellicht denken: is yoga niet een beetje voodoo-achtige kukeleku. Dit was eerst mijn veroordeelde blik op yoga. Nu moet ik stellen (na mij zelf toch aan deze discipline te wijden) dat yoga een zeer ontspannende bezigheid is.

Achtergrond van yoga

Van oorsprong van yoga komt uit de hindoeïstische sferen in het oosten des werelds. Van origine was het dus een godsdienst-achtige bezigheid. Naast dat Hindoestanen hier al eeuwenlang een doel en rust in deze praktijk hadden gevonden, heeft yoga ook nog veel gezonde aspecten. Om meer te lezen over alle fysieke voordelen van yoga verwijs ik u door naar dit artikel. Hier wordt alleraardigst verteld wat (naast het vereren van een eventuele god) de voordelen van yoga zijn. Gezien de ontkerkelijking van Nederland vanaf de jaren zestig een behoorlijke opmars gemaakt heeft lijkt het mij relevanter om eens te kijken naar de fysieke voordelen.

Yoga bij uw thuis

Yoga is namelijk een “Hot” item aan het worden. Zelf onderwerp ik mij tweemaal per week aan het fenomeen genaamd yoga en ik moet vaststellen (na een enige periode van doen, structuur is uiteraard van het grootste belang) dat ik er persoonlijk wel positieve dingen uithaal. Zo heb ik meer rust in mijn hoofd, aangezien ik van origine een enorme stresskip ben.

Hoe gaat dit exact in zijn werk? U hebt uiteraard allerlei sportcentra waar yoga gegeven wordt, of personal-trainers die yoga les geven. Dit kunt u uiteraard gaan doen als u bijvoorbeeld hier een stok achter de deur vindt of vanwege het sociale aspect.

Online yoga voor beginners

Online yoga voor beginners

Waar veel mensen zich tegenwoordig aan wijden (gezien het gemak naar alle waarschijnlijkheid) is het doen yoga thuis op de bank (of naast de bank). Er zijn tegenwoordig diverse online aanbieders die yoga middels video aanbieden. Ik kan u dit warm aanbevelen aangezien ik dit zelf ook doe.

Kortom, het doen van yoga heeft voordelen. Met alle zaken wat betreft zelfverbetering en de daarbij horende moeite die ervoor gedaan moet worden, is het goed om het simpelweg gewoon te proberen. Vaak hebben we met allemaal te snel een oordeel over iets waar we geen weet van hebben.

Aanbeveling

Zoals ik al eerder aangaf begeef ik mij aan een online yoga website waar ik een account heb. Hier wordt alles in geuren en kleuren verteld hoe het in elkaar steekt en hoe de oefening het beste gedaan kan worden. U kunt hier een kijkje nemen op deze site. Heeft u nog aanbevelingen voor mij wat betreft artikelen? Dan verwijs ik u met liefde door naar de contactpagina.