Structuur in je leven

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een belangrijk item (voor mij in elk geval) in iemands leven is het hebben van structuur. Zelf ben ik iemand van het dagelijkse takenlijstje en deze werk ik dan zo goed mogelijk af iedere dag. Deze mate van structuur in mijn leven geeft mij rust en stabiliteit. In dit artikel even kort het belang van structuur in iemands leven.

Structuur

Niets vergeten

Wat ik erg fijn vindt aan een beetje gestructureerd zijn, is het feit dat er op deze manier niks vergeten wordt. Een aantal jaar terug was ik een stuk rommeliger en dat leidde vaak tot zaken die vergeten werden. Het is vaak natuurlijk ook een kwestie van volwassen worden. De tijd dat ik wat rommeliger was, was er ook een vader die mij hier vervolgens op ging attenderen. Op oudere leeftijd is dit natuurlijk geen optie.

Naast het niet vergeten van belangrijke zaken helpt structuur mij ook heel erg om veel taken in een relatief korte tijd weg te werken. Op het moment dat ik rommelig in mijn hoofd ben en de zaken niet uitgeschreven heb op een lijstje zorgt dat ook simpelweg voor een slechter resultaat. Voor meer voordelen van structuur kijkt u hier.

Structuur aanleren

Structuur was bij mij eerst ver te zoeken een paar jaar terug. Eigenlijk is dit bij mij geleidelijk gekomen door het feit dat ik een bedrijfje begonnen ben. Structuur is dan geboden. Dit zorgt er namelijk voor dat je altijd weet wat de stand van zaken is.

Op het moment dat iemand zelf structuur aanbrengen zou willen leren, zou ik eerst beginnen met het kopen van iets waarmee dat kan. Stel dat u nog nooit een agenda heeft gehad of een planner, koop deze dan. Vervolgens zegt u tegen u zelf (en dit doet u uiteraard ook) dat u elke dag puntsgewijs dingen gaat opschrijven die u moet doen. Dit kunnen ook huishoudelijke taken zijn. Op deze manier wordt dit een gewoonte en kunt u het ook op zakelijk vlak gebruiken. Uiteraard kunt u er ook andersom mee beginnen. In dit artikel een aantal tips voor het aanleren van structuur.

Ik word er vaak enorm productief van!

Tot zover dit artikel over structuur. Heeft u een suggestie voor een artikel? Stuur uw verzoek naar mij op de contactpagina.