Hoe moet ik een studie kiezen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel een iets ander onderwerp. Ik ga het hebben over het kiezen van een studie en wat er bij komt kijken. Ook kijk ik naar de keuzes die ik destijds heb gemaakt voor het bepalen van mijn studierichting. Het is namelijk helemaal niet erg om een verkeerde keuze te maken. Keuzestress is dus nergens voor nodig. Dit artikel is dan ook voor de wat jongere mensen.

studie

Prestatiedruk

Op dit moment heerst er een enorme prestatiedruk in onze maatschappij. Dit ervaar ik zelf namelijk ook van tijd tot tijd. Het is goed om hier in zekere zin afstand van te nemen. Uiteindelijk zal alles op de welbekende pootjes terecht komen. Het is ook maar net hoe iemands ouders hier mee omgaan. Ouders hebben namelijk enorm veel invloed op een kind. Ook wat betreft de gemoedstoestand. Bedenk wat echt leuk is of enigszins in de buurt komt en kies simpelweg voor deze studie. Gelijk de juiste studie kiezen is aan de meeste mensen niet besteedt dus men hoeft zich niet te schamen. Een optie kan natuurlijk altijd zijn om een studiekeuzetest te doen. In dit artikel zijn de beste studiekeuzetesten te vinden.

Mijn verhaal

Ik heb na het afronden van de HAVO gekozen voor de opleiding tot docent geschiedenis aan het middelbaar onderwijs. Omdat ik erg geïnteresseerd was in geschiedenis leek me dit een leuke optie. Achteraf gezien had ik het lesgeven aan kinderen een beetje gebagatelliseerd en te makkelijk over gedacht. Uiteindelijk haakte ik hier op af en heb ik na een half jaar besloten om te stoppen met de opleiding. Dus ook ik heb een verkeerde studiekeuze gemaakt. Trek je het niet teveel aan als het gebeurd. Vervolgens heb ik gekozen voor Ondernemerschap en Retail Management en koos ik ook voor het ondernemerschap. Ik heb hier alleen maar van geleerd en ben achteraf blij met het pad die ik bewandeld heb.

Kortom, men moet zich er niet te druk om maken. Het komt goed. Relativeer het een beetje. Intermijn heeft een leuk artikel waar men de studie keuze indeelt in bepaalde fases. Heeft u nu een suggestie voor een artikel? Ik ontvang graag een bericht van u via de contactpagina.