Tips voor studenten

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dit artikel (geschreven door een 24-jarige student) stelt de student centraal. We gaan eens kijken welke dingen iemand als student het beste kan doen in mijn optiek. Vandaag de dag zijn er veel ontwikkelingen (denk aan het coronavirus en de discussies wat betreft studieleningen) waar studenten wellicht de dupe van zijn. Ook gaan we het hebben over andere problemen waar studenten eventueel mee zitten. In dit artikel relativeren we de zaak enigszins daar het in een wat groter perspectief te plaatsen. Hier volgen een aantal tips voor studenten.

Zit niet in over een lening

Veel studenten lenen tegenwoordig bij. Hier wordt vaak erg moeilijk over gedaan als het gaat om bijvoorbeeld een hypotheek. Ik zou hier niet al te veel over in zitten. Als dit betekent dat er iets langer gehuurd moet worden, dan is dat maar zo. Er is geen man overboord.

Budgetteren

Het is erg verstandig als student om te budgetteren. Er wordt naast een mogelijke lening wat bij verdient door bijvoorbeeld een baantje. Zorg dat de inkomsten inzichtelijk worden net als de kosten. Maak bijvoorbeeld potjes voor uitgaan, ontspanning en boodschappen en wees dan ook streng voor jezelf. Op deze manier raak je simpelweg nooit in de problemen. Zo kan er eventueel ook nog een beetje gespaard worden. Lees hier hoe je effectiever kunt budgetteren.

FOMO

Zorg dat je niet aan FOMO (Fear Of Missing Out) gaat leiden. Er zijn altijd wel extra feestjes die je bij kunt wonen en daardoor altijd wel dingen die je zult missen. Zorg dat je hier geen last van krijgt want het is simpelweg complete flauwekul.

Zelfstandig

In lijn met het begrip FOMO, zorg dat je ook op jezelf kan zijn. Ik heb mensen gekend in het studentenleven die niet alleen konden zijn. Deze mensen moesten altijd volk om zich heen hebben wat dan ook weer leidde tot een sloot geld uitgeven. Zorg dat je hier in elk geval geen last van hebt. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Tot zover mijn tips voor studenten. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan eens deze pagina. Heb je een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.