Vaccinatiebereidheid

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel gaan we het hebben over de huidige stand van zaken omtrent de vaccinaties in Nederland. Op dit moment kan vastgesteld worden dat 12 miljoen Nederlands volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat er dus een ruime 5 miljoen Nederlands niet gevaccineerd is en/of dit ook niet van plan zijn. Toch een matige vaccinatiebereidheid. In dit artikel een monoloog met mijn duidelijke mening over deze hele zaak.

Gevolgen

Zojuist heb ik in de alinea het aantal gevaccineerden ten opzichte van de totale bevolking vastgesteld. Op het moment van schrijven (17 september 2021) is al duidelijk geworden wat de gevolgen zijn van dit gegeven. Dat is namelijk dat de horeca/uitgaansleven nog niet weer terug naar het oude normaal kunnen. Dit heeft niks te maken met “oh die kut overheid dit dat” maar dit heeft te maken met de ruime 5 miljoen burgers die geen prik haalt. Deze groep is dus direct verantwoordelijk voor het faillissement van diverse horecabedrijven. Niets anders.

Verder is dit zeer tekenend hoe een groep van de bevolking tegen de overheid aankijkt. Waarschijnlijk met een behoorlijke dosis wantrouwen. Dit is tegelijkertijd ook weer terug te zien in het politieke bestel van ons land. De versplintering in de kamer (17 partijen inmiddels) en de radicale standpunten die daar soms bijhoren. Kortom, een gure situatie waar ik ook zo niet een antwoord op heb. Spannend wat de toekomst mag brengen.

Theorieën

Wat mij uiteraard ook ten gehore is gekomen zijn de verschillende theorieën die door tegenstanders van de vaccinatie worden aangehaald. Ik heb zelden zulke onzin gehoord. Deze verhalen luidden als volgt: “Het is een initiatief van Bill Gates om ons allemaal tot slaaf te maken.” “Dit is The Great Reset zodat de overheid nog meer grip op de burger krijgt”. Het is werkelijk waar de grootst mogelijke kokeleko die ik ooit gehoord heb.

Op de website van de overheid wordt diverse kokeleko van dit soort van theorieën ook ontkracht. Neemt u hier eens een kijkje.

Met niet als doel om mensen te overtuigen, maar puur mijn mening bot te vieren hoop ik dat u enigszins genoten heeft van dit artikel. Mocht u tegenstander zijn, denk er dan nog eens over nu. Wellicht dat de vaccinatiebereidheid nog veranderd.

Voor suggesties voor een artikel hou ik me graag aanbevolen.