Waarom goede voornemens mislukken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Het einde van het jaar is in zicht. Voor mij een reden om te schrijven over goede voornemens. Het zal u niet ontgaan zijn dat de meeste voornemens altijd mislukken. De meeste mensen hebben hier wel eens mee te maken gehad. Er zijn echter ook mensen die nooit aan dergelijke kokeleko doen. Ik behoor tot deze laatste categorie. Toch heb ik het geregeld gezien in mijn omgeving en zal ik hier een aantal redenen geven waarvan ik denk dat ze de oorzaak zijn waarom dergelijke voornemens mislukken.

Discipline

De meeste van deze redenen zijn karaktereigenschappen. Ergens voor de hand liggend. De eerste is discipline. Mensen zijn vaak niet eerlijk naar zichzelf toe en zouden op basis van ervaringen in het verleden moeten weten dat er geen discipline is. Denkt u aan het stoppen met roken. Misschien wel het bekendste goede voornemen dat ieder jaar weer beloofd wordt door menig persoon. Hier komt vaak geen klap van terecht. Voor een ander positief geluid over dit onderwerp kunt u hier ook eens kijken.

Invloed

De meeste mensen hebben geen ruggengraat. Iemand doet bijvoorbeeld een belofte op de eerste van januari en constateert vervolgens een andere situatie in zijn of haar persoonlijk leven. Dit wordt vervolgens gebruikt als excuus om het goede voornemen te laten vallen. Een beetje zwakjes als u het mij vraagt. Op het moment dat de situatie of omgeving een bepaalde invloed heeft, laten mensen de pootjes hangen.

Het gebaar

De laatste voornaamste reden waarom goede voornemens mislukken is het feit dat men het puur alleen maar doet vanwege het gebaar. Het is een loze slapjanus kreet geworden die niemand meer serieus neemt. Vol trots zegt men in de derde week van januari het sportschoolabonnement alweer opgezegd te hebben. Wanneer iemand echt iets wil zal deze persoon dit gelijk wel oppakken. Daar hoeft het geen oud en nieuw voor te zijn. Dat is simpelweg onnodig en ook de moraal van mijn verhaal.

Kortom, een goed voornemen gaat vaak over het verbeteren van uw levensstijl. Wilt u iets aan uw levensstijl verbeteren? Wacht niet tot oud en nieuw, maar implementeer dit gelijk in uw leven.

Tot zover dit positieve geluid over de goede voornemens. Wilt u meer lezen over dit onderwerp of simpelweg iets vrolijkers lezen? Bekijkt u dan eens dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.