Waarom maak ik me zorgen om iemand?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Waarom maak ik me zorgen om iemand?

Zorgen. Het is een term waar we ons allemaal wel eens schuldig aan gemaakt hebben. “Maak je niet druk, het komt helemaal goed.” Is een zin die u vervolgens hoort van de persoon in kwestie. We kunnen ons zorgen maken om een groter abstracter geheel, maar ook (zoals de titel u al had verklapt) over een individueel persoon. Net als de dame op de afbeelding met de mooie krullen.

Liefde

In eerste instantie maken wij ons alleen zorgen om hen die ons nader aan het hart gaan. De mensen in onze direct omgeving waar wij warme gevoelens voor koesteren. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar die laten we even voor wat het is.

Over het algemeen hebben we een bepaald ideaal beeld. Dit kan zijn over hoe een individu denkt over liefde, carrière, gedrag of religie. Kortom, u kunt het zo gek niet bedenken. Op het moment dat een persoon (die tot u selecte directe omgeving behoort waar u oh zo veel warme gevoelens voor koestert) op één van deze vlakken er een andere visie of levenswijze nahoudt, maakt u zich al zorgen. Daar begint het al.

Dit maakt het interessant aangezien we kunnen aannemen dat vrijwel niemand op deze aardkloot wil dat men zich zorgen om hem of haar maakt. Naast dat dit een gegeven is, hebben we tegelijkertijd relatief weinig moeite om ons zorgen te maken om een ander. Interessant hoe dit in elkaar steekt. We kunnen vaststellen dat de mens een raar wezen is.

Zorgen om iemand

Waarom maak ik me zorgen om iemand?

Alhoewel de titel van deze alinea vrij breed is, wil ik mij beperken tot de liefdesrelaties. Ik verwacht (naast uiteraard ouders die zich zorgen maken om hun lieftallige kinderen) dat op dit vlak mensen zich de meeste zorgen maken. In mijn eigen omgeving heb ik dit ook zelf wel eens meegemaakt, maar nog vaker zien voorbijkomen. Vaak maakt men zich dan zorgen om de betrouwbaarheid van de partner wat betreft de kwestie vreemdgaan. Of man kan twijfelen aan de toekomstbestendigheid van de relatie.

Dit is voor mij opnieuw een uitgelezen moment om mijn ongezouten mening te ventileren. Op het moment dat de twee laatste zaken zich voordoen hebt u naar mijn mening per definitie op dat moment een slechte relatie. Vervolgens kunt u daar zelf mee doen wat u wilt.

Loslaten

Als het aankomt op het zorgen maken om iemand op het vlak van liefdesrelaties, zou ik er een nuchtere blik op nahouden. Uiteraard kunnen mensen helemaal op een roze wolk verblijven, maar ik verzoek u om hier gauw van af te komen. Het totaal over geromantiseerde beeld dat er slechts één persoon voor u is op Moeder-aarde vind ik achterhaald. U hoeft uiteraard hier niets van aan te nemen of te geloven, maar het helpt u wel relativeren van tijd tot tijd. Misschien brengt het u nog tot een bepaald inzicht voordat u voor de voeten van Henk of Ingrid valt.

Mocht u nu compleet klaar zijn het maken van zorgen om jan en alleman (wat ik mij enigszins kan voorstellen uiteraard) dan vind u op deze pagina een alleraardigste cursus die u op de goede weg helpt. Mocht u verder nog graag onderwerpen besproken willen hebben dan bent u van harte welkom om een verzoek in te dienen. Ik verwijs u met alle liefde door naar het contactformulier.