Waarom mensen spiegelen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Op een website waar dergelijke artikelen staan gerelateerd aan zelfvertrouwen kan een onderwerp als deze natuurlijk niet ontbreken. Het feit is dat we onszelf voortdurend vergelijken met onze medemens. Zoals u uiteraard al kan voorspellen vind ik dit complete onzin en het helpt niemand iets. In dit artikel wordt nader besproken waarom mensen dit eigenlijk doen en geef ik mijn mening over deze zaak. Voor meer informatie over spiegelen in de zin van lichaamshouding, bekijkt u dit artikel.

Instinct

Het grotere geheel achter dit zogenoemde “spiegelen” is jaloezie. Men is constant in strijd met elkaar om beter te zijn dan anderen of het beter voor elkaar te hebben. Dit is een beetje een instinct dat in ons mensen zit. De uitdrukking “het gras is altijd groener bij de buren” zal u wellicht niet onbekend in de oren klinken. Het is namelijk ook zo dat men het idee heeft dat het bij een ander altijd beter is. Dit is helemaal niet waar. Het is daarom goed om mooi bij uw eigen te blijven en content te zijn. Dat is al het halve werk. Heeft u wel doelen of dergelijke ambities, volg u eigen weg en trek u niets aan van anderen. Voor meer informatie over jaloezie, leest u dit artikel.

Misschien kent u zelf mensen die constant bezig zijn om zichzelf met anderen te meten en te kijken wat anderen doen. Voor mij was dit meer iets wat op jongere leeftijd (tot ongeveer mijn 21ste jaar) speelde. Naarmate ik ouder werd was dit compleet verleden tijd en focuste ik me alleen op mezelf. En dit laatste, is iets wat ik iedereen warm kan aanbevelen.

Tevredenheid

Feit is dat wanneer mensen zich meten (of spiegelen) met anderen men simpelweg nooit tevreden zal zijn. Een tevreden gevoel zal nooit ontstaan. Om gelukkig te worden is een gevoel van tevredenheid op enig moment wel belangrijk.

Tot zover dit artikel over meten met uw medemens. Heeft u een suggestie voor een artikel? Dan kunt u dit verzoek gerust indienen op de contactpagina.