Waarom op kamers gaan?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In dit artikel gaan we kijken wat de gemiddelde jongere drijft om naar de stad te gaan. Ik heb redelijk recht van spreken aangezien ik zelf een 24-jarige ben die ook op kamers is. Terwijl ik van het platteland kom (of een klein dorp zou het noemen wil). Naast het feit dat ik een opsomming maak van de redenen waarom jongeren er voor kiezen om op kamers te gaan, kom ik ook met een aantal argumenten wanneer mensen beter niet op kamers kunnen gaan.

Voor

De voornaamste redenen zijn natuurlijk de belevenis en de gezelligheid die er in de steden simpelweg is. Zo is in Groningen het uitgaansleven een hele happening. Veel kinderen krijgen tegenwoordig (dit begon al een aantal jaar geleden) een hoger schooladvies en doen gemiddeld genomen een hogere opleiding. Om deze reden gaan ook meer mensen op kamers om vlak bij de school of universiteit te zijn. Daarnaast speelt meeloop gedrag natuurlijk ook een rol.

Wanneer het niet moet

Het studentenleven is een hedonistische gelegenheid. De gemiddelde student stelt alles in het teken van genot en men is over het algemeen niet echt serieus. Dit betekent wanneer iemand nog wat serieuze dingen ernaast en dus een beetje calvinistisch ingesteld is, de combinatie wel erg moeilijk is met het studentenleven. Uiteraard is de omgeving die iemand heeft hierin ook belangrijk. Er zijn zeker uitzonderingen op dit gebeuren, maar gemiddeld genomen heeft dit wel de boventoon.

Missen

Er wordt dan wel eens gezegd dat het iedereen aan te raden is en dat men echt iets mist wanneer er niet voor het studentenleven gekozen wordt. Dit is wel wat overdreven. Het is over het algemeen niet goed om last te hebben van het welbekende FOMO (Fear Of Missing Out). Net zoals het gezegde: “Men lijdt het meest, aan het lijden dat men vreest” is hier op ook van toepassing. Voor een lijstje voor of nadelen kunt u hier eens kijken.

Tot zover dit artikel over het studentenleven. Wilt u meer lezen over het studentenleven? Bekijkt u dan eens dit artikel. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.