Waarom verdwijnen vrienden?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Waarschijnlijk voor u heel herkenbaar: met de jaren verdwijnen langzaam uw vrienden. U hebt simpelweg weinig tot geen contact meer met ze. Op latere leeftijd is het veel lastiger om vrienden te “onderhouden” omdat dit (zoals het werkwoord al zegt) enorm veel tijd en moeite kost. Niet iedereen stelt zich beschikbaar voor deze tijd en moeite. In dit artikel gaan we bekijken waarom dit een heel natuurlijk verschijnsel is en u zich geen zorgen hoeft te maken.

Interesses

Als we met elkaar op de middelbare school zitten met elkaar (je kan elkaar ook niet ontlopen) zien we elkaar iedere dag. Mensen hebben vaak nog niet uitgedacht waar de interesses liggen en dit is voor iedereen een grijs gebied. Uw beste vriend kan van de middelbare school kan daarom degene zijn waar u in uw twintiger jaren het snelste afscheid van neemt omdat de interesses mijlenver uit elkaar liggen. Dit kan zich bijvoorbeeld ook uitten in principes. Als mensen uiteindelijk heel anders in het leven blijken te staan dan zorgt dit ook voor een kloof. In dit artikel kunt u onderzoek zien dat laat zien dat na onze 25ste het vriendengroepje krimpt.

Tijd

Een ander argument waarom het clubje vrienden verdwijnt, is omdat men geen tijd meer heeft om vriendschappen te onderhouden. Er beginnen steeds meer dingen in ons leven te komen die onze tijd vragen. Denk aan carrière, relaties of eventuele kinderen. Dit maakt het lastig om ook nog een intensieve vriendschap te onderhouden. Misschien was u eerst wel iedere middag of avond met deze persoon iets aan het doen. Later is dit simpelweg geen optie meer.

Alleen

Het kan ook zijn dat mensen (wellicht in uw vriendengroep) meer behoefte hebben om alleen te zijn. Geen drukke vriendengroep om zich heen. Zelf kan ik dit beamen. Ik kan heel goed alleen zijn en heb niet echt de behoefte om constant een grote club mensen om me heen te hebben. Dit zal wellicht niet voor iedereen gelden, maar dit kan wel voor enkele mensen in uw groepje gelden natuurlijk. Wilt u nu tips als het gaat om alleen te zijn? Bekijk dan dit artikel.

Tot zover dit artikel. Heeft u nu een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina.