Wanneer mensen je teleurstellen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ongetwijfeld zult u het herkennen: mensen die u teleurstellen. U had reusachtige verwachtingen van een bepaalde persoon over deze en gene zaken, maar dit viel toch bitter tegen. Interessant om in dit artikel eens te kijken naar het gevoel van teleurstelling die men ervaart en hoe hier het beste mee om te gaan. Hier zit op subtiele wijze mijn mening vervolgens weer in verwerkt.

Bewust

Teleurstelling wordt door iedereen als een vervelend gevoel ervaren. Het is een moment waarop men bewust wordt van het feit dat er toch een bepaald verwachtingspatroon is of was. Het is op dit punt waar het vaak al mis gaat en waar ik mijzelf ook wel eens op betrap. U verwacht teveel van u medemens. Op het moment dat u nergens van uitgaat en ook niet verbaasd zult zijn over het resultaat zult u merken dat u (vrijwel) nooit gevoelens van teleurstelling zult ervaren. Vaak blijkt dit toch onvermijdelijk (denk aan bijvoorbeeld een zakelijke relatie, uw kind op de lagere school of de persoon die u een groot geheim heeft verteld). Om meer te lezen over teleurstellingen kijkt u naar deze pagina.

Nuchter

Het niet teveel verwachten van uw medemens is niet voor iedereen mogelijk. U dient hier zeer nuchter voor in het leven te staan. Neem de zaken zoals ze zijn en wees geen dromer. Te hoge verwachtingen hebben in het algemeen is toch een soort van dromen waarmee u dus in bepaalde situaties lelijk op uw bek kunt gaan.

Plaats de zaak daarentegen in perspectief, de situatie waarin u zich mogelijk bevindt door deze teleurstelling zal zelden het einde van de wereld betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de partner die wellicht over de schreef is gegaan. Wellicht denkt u dat er een complete droom in duigen is gevallen. Bekijk de zaak nuchter. Er zullen nog genoeg mogelijke liefdes op uw pad komen. Het is simpelweg beter zo.

Tot zover dit artikel over teleurstellingen. Heeft u nu een suggestie voor een artikel? U kunt een verzoek indienen op de contactpagina.