Wat is 2g systeem?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Het is zoals u ongetwijfeld vernomen zal hebben weer goed mis wat betreft corona. Onlangs hebben we een record aan besmettingen gehad. Ruim 16.000 besmettingen in een dag. Ik had dit eerlijk gezegd nooit aan zien komen met nog slechts een groep van 20-15% ongevaccineerden. De recente ontwikkelingen gaan ook over de verschillende groepen. Gevaccineerd, genezen of getest. De zogenaamde 3G. Nu gaan er stemmen op (zeker vanuit het OMT) om over te gaan naar 2g. Er zouden dan alleen gevaccineerden of genezen mensen nog naar theaters, winkels, etc. mogen. Dit artikel is niet zo zeer beschouwend of informatief. Ik geef mijn mening in dit artikel.

Onbegrip

We zijn inmiddels 1,5 jaar verder in de coronapandemie. In het begin kon ik de weerstand nog enigszins voorstellen. Het is namelijk altijd zo dat bij veranderingen op grote of kleine schaal, individueel of maatschappelijk er altijd weerstand ontstaat. In het bedrijfsleven is dit ook altijd het geval.

Na 1,5 jaar is dezelfde weerstand bij een × aantal personen (klein gedeelte van de bevolking) overgeslagen tot radicalisering. Dat zijn in elk geval de geluiden die voornamelijk te horen zijn in de media. Eerlijk gezegd snap ik hier geen reet van. De radicalen hebben dan nog wel eens de neiging om iemand gelijk in het linkerhokje te duwen, terwijl ik toch vrij rechts ben en het individu vrij belangrijk vindt. Nee ik kan als ik er even over nadenk totaal niet sympathiseren met de opvattingen die dan in de media voorbij komen. Voor ondernemers is het natuurlijk wel een klap, dat begrijp ik.

Prikje

De cijfers ten aanzien van corona en het gedeelte van gevaccineerden die toch nog besmet raakt, is aanzienlijk. Het is daarom logisch dat er in de toekomst nog meer dan twee shots in ons lichaam terecht zullen moeten komen om de ziekte de baas te blijven. Hier is dan vervolgens ook ophef over dat ik niet begrijp. Een prikje is het enige dat ons beschermd tegen ziektes, dus dan zullen we dat moeten doen. Op het moment dat we klein zijn krijgen we ook verschillende vaccinaties om ons te beschermen. Face it. Deal with it. Het kabinet is ook nog in dubio wat betreft het 2g systeem, zoals te lezen in dit artikel.

Tot zover in een notendop mijn verontwaardiging ten aanzien van de antivaccinatie opvattingen. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe een verzoek op de contactpagina.